DARLYN – WAS IT A DREAM

‘Darlyn’ is niet de naam van één of andere wulpse zangeres maar wel de groepsnaam van een jonge zeskoppige Nederlandse rootsrock- en popformatie uit Amsterdam en Rotterdam. Hun allereerste muzikale worp verscheen in 2015 in de vorm van de ep “Fallow Land” met de populaire single “Stepping Stone”. Het vocale werk bij ‘Darlyn’ wordt uitgevoerd door leadzangeres Diwa Meijman en de harmonieus meezingende gitarist Wessel Herbschleb, terwijl het overige instrumentale werk voor rekening is van toetsenist Wouter Tuinhof, bassist Guido Nederstigt, violiste Nadine Dekker en drummer Remy de Boer.

Met “Was It A Dream” is er nu een volwaardig debuutalbum van ‘Darlyn’ op de markt verschenen. Twaalf composities werden geselecteerd voor een plaats op dit schijfje met pop- en rocksongs waar her en der invloeden uit de folk- en Americana-scène werden geïncorporeerd. Er zijn heel wat vlotte, ritmische songs te horen in de tracks “Love Me (Come Here)”, “10 Dollar Smile”, het leuke “Fuel The Fire” of “Make It Mine”. Maar we noteren ook enkele meer intimistische liedjes zoals “Can’t Fake It”, “Get Rid Of The Old”, “Show You The Right Way”, “Was It A Dream” en het feeërieke en sfeervolle “Downside Of Love”.

Als albumafsluiter van “Was It A Dream” koos ‘Darlyn’ voor een eigenwijze en sterk ‘gedownsizede” coverversie van de song “I Think We’re Alone Now” (zie video) die ook al als single werd uitgebracht. Het is een liedje dat in 1967 voor het eerst een hit was voor ‘Tommy James And The Shondells’, maar dat later ook vaak gecoverd werd door o.a. Lene Lovich, Tiffany, ‘Girls Aloud’ en ‘The Rubinoos’. Maar ook popgroep ‘The Killers’ maakte een gesmaakte versie van die song en zeer recent verkoos Billy Joe Armstrong van ‘Green Day’ om dit nummer te coveren als ruggensteuntje en uit solidariteit voor alle corona-slachtoffers en voor alle mensen die noodgedwongen het afstand houden en ‘no social contacts’ zijn gaan practiseren.

(valsam)

7 juni 2020: Down By The River, Venlo
17 juli 2020: Zwarte Cross, Lichtenvoorde
16 oktober 2020: TivoliVredenburg, Utrecht
17 oktober 2020: Simplon, Groningen
20 november 2020: Effenaar, Eindhoven
21 november 2020: Luxor Live, Arnhem
27 november 2020: Hedon, Zwolle
29 november 2020: Corneel, Lelystad
3 december 2020: Podium Victorie, Alkmaar
10 december 2020: Rotown, Rotterdam


 

Artiest info
Website  
 

Label: V2 Records

video